Als je eens zin hebt om een weekendje weg te gaan dan is Amsterdam zeker een goede keuze hiervoor. Er zijn vele mogelijkheden om een hotel in Amsterdam te boeken, afhankelijk van je budget en wensen. In Amsterdam valt er veel te ontdekken en te beleven tijdens je bezoek. De bruisende hoofdstad van Nederland is een prachtige historische stad waar je leuke winkels vindt, de Albert Cuyp markt en nog veel meer leuke markten. Tevens vind je vele eeuwenoude bezienswaardigheden, mooie panden met gevels en niet te vergeten de bekende grachten waar je met een boot doorheen kan varen. Tevens vind je in Amsterdam het Anne Frank Huis, het Rijksmuseum en vele andere musea waar je cultuur kan snuiven. Op de Jordaan kan je na een dag vol ontdekkingen en verwondering genieten van een lekker biertje bij een gezellige bruine kroeg.

De beste bezienswaardigheden en activiteiten in Amsterdam

Als je graag musea bezoekt dan zit je altijd goed op het Museumplein. Je vindt hier het Van Gogh Museum, het Stedelijk Museum en het Rijksmuseum allemaal binnen loopafstand. Als je met het gezin bent dan is Madame Tussauds zeker aan te raden. Je vindt hier levensechte wassen beelden van filmhelden, leden van de koninklijke familie, muzikale sterren en legendarische voetballers. In het Scheepvaartmuseum kan je een echt VOC schip bekijken en vind je de op een na grootste maritieme collectie in de wereld. Op het moment dat je er nog nooit ben geweest dan kan een bezoekje aan het Anne Frank Huis niet ontbreken. Het bekende huis waar Anne Frank ondergedoken zat heeft vaak wel lange wachtrijen, zorg dus dat je op tijd aansluit in de rij. Als je van comedy houdt dan is een bezoekje aan het Boom Chicago theater een niet te missen onderdeel van je trip. Je vindt hier geweldig improvisatietalent aan de Rozengracht.

Welke andere evenementen kan je niet missen in Amsterdam

Andere evenementen en festivals die je absoluut niet mag missen gedurende het jaar zijn SAIL Amsterdam. Een keer per vijf jaar wordt SAIL georganiseerd en je vindt hier honderden boten, marineschepen, sloepen en replica’s die rondvaren of aangemeerd liggen. Je kan een bezoekje brengen aan deze boten. Voor de koffieliefhebbers is er het Amsterdam Coffee festival. Je vindt hier verschillende koffies, wedstrijden, koffiekunst en optreden die gemaakt worden door barista’s uit heel Europa. Als je graag foodtruck festivals bezoekt dan staan deze regelmatig op de agenda.