De naam zegt het al: een busverhuur bedrijf is gespecialiseerd in het verhuren van allerlei soorten bussen. Deze bedrijven zijn gespecialiseerd in het verhuren van bussen voor allerlei gelegenheden en soorten uitjes. Er zijn natuurlijk meerdere soorten bussen, maar vaak kun je bij een bedrijf dat bussen verhuurt voornamelijk touringbussen krijgen. 

Touringbussen zijn grote bussen die je kunt inzetten bij uitjes waar veel personen bij betrokken zijn. Soms kunnen er tot wel 90 personen in één bus! Maar waarvoor kun je een gehuurde bus gebruiken? En hoe zit het met het proces van het huren? Hieronder wordt het je volledig uitgelegd!

Waarvoor je een gehuurde bus kan gebruiken

Zoals eerder al aan bod is gekomen, kan een gehuurde bus goed van pas komen bij groepsuitjes. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan dagtochten. Musicals, sportwedstrijden en concerten zijn allemaal voorbeelden van zulke dagtochten waarvoor je bij een busverhuur bedrijf terecht kan. 

Maar natuurlijk kun je ook een bus huren voor bedrijfsuitjes en stedentrips. Ben je eigenaar van een (grote) onderneming? Dan is het leuk om je werknemers een keer mee op reis te nemen als een bedankje voor het harde werk dat zij leveren. Het is wel zo netjes dat je zelf het vervoer regelt! Een grote bus waar iedereen in kan, is dan ideaal om te hebben.

Hoe werkt dat, een bus huren?

Het huren van een bus is heel simpel. Allereerst kies je natuurlijk een busverhuur bedrijf uit waarbij je de bus wil gaan huren. De eerste stap, is het aanvragen en versturen van een offerte. 

De gegevens die je hierbij moet doorgeven, zijn de datum en tijd, de plaats van vertrekken en de bestemming, hoeveel personen er meegaan en eventuele extra’s. Onder de extra’s kun je denken aan de activiteiten die je wil gaan doen met de groep tijdens de reis. Bijvoorbeeld een museum bezoeken, bij een cafeetje wat drinken of langs een pretpark gaan. Tijdens deze stap kun je ook aangeven of jouw gehuurde bus rekening moet houden met bijzonderheden, zoals een rolstoeltouringcar. 

Stap twee is het beoordelen van de offerte die het busverhuur bedrijf naar je terugstuurt. Ben je het hier helemaal mee eens? Dan kun je dit aangeven. Je bent nergens aan gebonden, aangezien het een vrijblijvende offerte is.

De derde stap heeft vaak te maken met betrekking tot laatste wijzigingen in het programma. Tot slot kun je genieten van het dagje uit en de busreis!