Bezienswaardigheden Gran Canaria

Limburg, de provincie die bekend staat om de Bourgondische levensstijl. Genieten van eten en drinken doe je daarom ook het best in Noord en Zuid Limburg. Of het nu de Limburgse Vlaai is of een heerlijk Limburgs biertje. De mooiste en lekkerste gerechten vind je in kleine eetcafétjes tot in luxe sterrenrestaurants. Het eten en drinken is hier op topniveau en wordt zeker gezien als een heerlijke belevenis. Waar kan je nu het beste heen voor een culinaire trip? In dit artikel geven we 6 tips voor een culinair uitje naar Zuid Limburg.

1.      Overnachting regelen

Natuurlijk is de overnachting als eerst belangrijk om te regelen. Denk aan een hotel, B&B of een vakantiehuis in Zuid Limburg boeken. Maar welke steden zijn nou aan te raden? In het zuiden heb je prachtige historische en culturele steden, zoals Maastricht en Valkenburg. Maar wil je liever in een rustige omgeving verblijven, dan is Gulpen, Brunssum of Vaals zeker aan te raden. 

2.      Wijn drinken op de Apostelhoeve

Laten we beginnen met een prachtige rondleiding door de eerste wijngaard van Nederland. Maak kennis met de wijnbouw. Tijdens de rondleiding bezoek je de wijngaard, het pershuis en de wijnkelders. Gevolgd door een heerlijke wijnproeverij natuurlijk! Bevalt de wijn je zeer goed? Neem er dan eentje mee!

De Apostelhoeve produceert sinds 1970 de hoogste kwaliteitswijnen. Met name witte wijnen van Riesling, Auxerrois, Pinot Gris en Müller Thurgau druivensoorten. Maar ook mousserende wijnen volgens de Méthode Traditionelle van 100% Riesling en één met een blend van Müller-Thurgau, Auxerrois en Pinot-Gris. De Apostelhoeve ligt op een van de mooiste plekjes bovenop de Louwberg in de gemeente Maastricht.

3.      Speciaalbier drinken

Ben je zot op (speciaal) bier? Dan is een bezoek aan de Gouverneur in Maastricht zeker een verplichting. Geniet hier van meer dan 25 verschillende bieren op de tap en 300 speciaalbieren op fles. De bierbijbel zal je hierin wegwijs vinden. Wil je meer weten over een specifiek biertje? De medewerkers weten er van alles van. Dit speciaalbiercafé staat zeer hoog aangeschreven bij de bezoekers. Ook een hapje blijven eten? Bourgondisch lekker!

4.      Brouwerij De Fontein

Aan de Belgische grens ligt het plaatsje Stein en haar brouwerij De Fontein. Een ambachtelijke bierbrouwerij en horecabedrijf waarin smaakbeleving en Limburgse gastvrijheid voorop staan. In deze brouwerij worden ook diverse likeuren gestoken. Tijdens een prachtige rondleiding (van te voren reserveren) kom je alles te weten over het brouwproces en het destilleren van likeuren, maar is het ook mogelijk om het een en ander te proeven. We snappen dat je niet een dag vullen kan met het bezoek aan een brouwerij. Ook de omgeving hier is zeker de moeite waard om te ontdekken. De Fontein is gevestigd in de oude maasbedding naast het Julianakanaal. De Maasvallei staat garant voor urenlang wandelplezier. Langs beide oevers van de Maas zijn er verschillende opties, samen goed voor meer dan 200 km aan wandelroutes die je de mooiste plekjes in het Rivierpark tonen.

5.      Het Drielandenpunt op de Vaalserberg

Ben je in Zuid Limburg? Dan moet je eigenlijk ook de meest bekende bezienswaardigheid zien van de provincie, het Drielandenpunt op de Vaalserberg. Op 322 meter hoogte kun je zowel Duitsland, België en natuurlijk Nederland zien. Voor de kenners onder ons was er ook nog een ander land te ontdekken, namelijk Morrisnet. Nu horend bij België, was vroeger een neutraal “land” tijdens de Eerste en Tweede wereldoorlog (voor zolang het duurde). Op de twee uitkijktorens – de Wilhelminatoren in Nederland en de vijftig meter hoge Boudewijntoren aan de Belgische kant – heb je een prachtig uitzicht. Het gebied kent verder veel prachtige wandelroutes en fietstochten en is een ideale bestemming voor een dagje uit.

6.      De Mergellandroute

Heerlijk de omgeving ontdekken met de fiets, Solex of de auto? Neem dan de Mergellandroute. Met meer dan 100 kilometer lange route kom je door en lang prachtige dorpjes en steden dwars door het prachtige heuvelachtige landschap. Het is een van de bekendste auto route van Nederland

Kijk voor meer vakantiehuizen, vakantieparken en vakantietips op heerlijkehuisjes.nl