Duurzame vakantie in een duurzaam hotel. Ben je van plan om op vakantie te gaan en wil je hierbij rekening houden met de duurzaamheid? Vakantie vieren kan absoluut op een duurzame manier. Om een duurzame vakantie te hebben kun je op een aantal zaken letten.

Blijf dicht bij huis

Ten eerste is reizen vaak slecht voor het milieu. Of je nou met de auto, de trein of het vliegtuig gaat, alle middelen om te reizen hebben te maken met uitstoot. Hoe minder ver weg je gaat, hoe minder uitstoot je zult hebben. Een vakantie dichtbij je eigen huis is dus qua reizen vaak een stuk duurzamer. Een ander bijkomend voordeel van op reis gaan dichtbij huis is dat je op pad kunt met de fiets. Op deze manier hoef je helemaal geen gebruik te maken van een auto, vliegtuig of trein en kun je gemakkelijk de eerste stappen richting een duurzame vakantie zetten.

Ga kamperen

Ben je toch van plan om verder weg te gaan en maak je gebruik van bijvoorbeeld de trein, het vliegtuig of de auto, dan zijn er nog meer manieren om te zorgen voor een duurzame vakantie. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om te gaan kamperen. Vaak is het zo dat luxere accommodaties vaak ook vervuilender zijn. Wanneer je ervoor kiest om op een camping te staan ben je om deze reden minder vervuilend bezig dan wanneer je ervoor kiest om in een hotel te overnachten.

Pak zoveel mogelijk de fiets

Als je dan bent aangekomen op de plaats van bestemming, dan kun je de duurzame keuze maken om streekproducten of andere regionale producten te eten. Tijdens de vakantie kun je er ook voor kiezen om vooral lopend of op de fiets erop uit te trekken, zodat je zo min mogelijk gebruikmaakt van je auto tijdens je vakantie. Maak verder ook niet overmatig gebruik van bijvoorbeeld stromend water of elektriciteit, maar leg de focus op de vakantie zonder al te veel gebruik te maken van dit soort faciliteiten.