Wil je op familiereis naar Zuid Afrika om samen te genieten van een bijzondere reis? Een reis die je een leven lang bijblijft? Dan is nu de tijd aangebroken om deze reis te gaan regelen. Wanneer je met kinderen een verre reis gaat maken kun je deze reis het beste boeken bij een kindvriendelijk reisbureau. Het personeel dat hier werkt weet precies welke plaatsen en welke accommodaties het meest geschikt zijn als je een familiereis naar Zuid Afrika gaat maken. Veel hangt af van de samenstelling van de familie die de reis gaat maken. Ga je met kinderen die wat ouder zijn, zeg maar tieners, dan zal de familiereis naar Zuid Afrika anders verlopen dan wanneer de kinderen nog klein zijn. Ook de reisduur heeft invloed op de hele reis. Het beste ga je met kleine kinderen niet voor een te korte tijd naar Zuid Afrika.

Met (kleine) kinderen een familiereis naar Zuid Afrika maken?

Ga je samen met je kinderen genieten van een familiereis naar Zuid Afrika? Dan moet je jezelf vooraf een aantal vragen stellen;

·         Welke reis past het beste bij jullie familie

·         Hoe wil je die reis vormgeven

·         Waar moet je rekening mee houden als je met het hele gezin reist

·         Hoe lang willen jullie op reis gaan

·         Zijn de accommodaties onderweg geschikt voor de leeftijd van de kinderen

·         Moet er voor de kinderen een kinderbedje en kinderstoel komen

·         Kun je veilig overnachten met kinderen in een wildpark

·         Wat is het risico met malaria

·         Zijn de maaltijden geschikt voor kinderen

·         Wat moet er mee voor de kinderen tijdens de reis

·         Heeft een bepaalde vlucht de voorkeur wanneer je met kinderen reist

Allemaal vragen die beantwoord kunnen worden door medewerkers van een kindvriendelijk reisbureau.

Wat kun je gaan zien met kinderen in Zuid Afrika?

Als jij aan een kindvriendelijk reisbureau doorgeeft wat de familiesamenstelling is, welke interesses er zijn, en hoelang de reis mag duren, dan wordt hier een reisvoorstel van gemaakt. Er is een groot aanbod van activiteiten en accommodaties en dat maakt een familiereis naar Zuid Afrika de meest afwisselend reis die er is. Families met kinderen van alle leeftijden kunnen zonder problemen een reis maken door Zuid Afrika. De infrastructuur van Zuid Afrika maakt dat je makkelijk zelf een auto kunt besturen zodat je onderweg kunt stoppen wanneer je dat wilt. Vraag wel vooraf na op welke plaatsen je dat beter niet kunt doen! Je kunt met de kinderen op een echte safari gaan. Dan ga je met de hele familie in een open auto waardoor je meer ziet, hoort én ruikt.

Andere bezienswaardigheden in Zuid Afrika

Ga walvissen spotten, bezoek de haaien of de duizenden zeehonden, dit zal voor zowel de kinderen als de ouders onvergetelijk zijn. Je kunt pinguïns bezoeken bij Boulders Beach of struisvogels en bavianen bekijken in Cape Point National Park. Ga met de kabelbaan de Tafelberg omhoog of bezoek een kleurrijke markt in Kaapstad. De temperaturen liggen in de zomermaanden tussen de 25 en 35 graden met een lichte zeebries. Heerlijk voor een dagje strand. Er is in zuid Afrika genoeg te doen zodat je voor meer dan één keer op familiereis naar Zuid Afrika kunt gaan!