Het runnen van horeca kan vaak makkelijk klinken maar er komt meer bij kijken dan het enkel bereiden van drankjes en gerechten en deze serveren bij de klant. Het is belangrijk voor de bediening, het kassasysteem en andere elektronica die eventueel aanwezig zijn gemakkelijke horeca software te hebben. Het is van belang te weten hoe je systeem werkt en in elkaar zit, zo weet je wat te doen bij een foutmelding of eventuele andere gebreken aan de software wat voordelig kan zijn voor de manier van werken. Indien je jezelf wegwijs hebt gemaakt met de software is het namelijk makkelijk om zelf de problemen snel op te lossen en door te kunnen gaan met werken. 

Nog meer voordelen

Een ander voordeel van het gebruik van gemakkelijke horeca software is de vast te stellen informatie over allergenen. Vele klanten die komen hebben te maken met allergieën, het is van belang voor jou als ondernemer of medewerker te weten wat voor gerecht je het best kan aanbieden aan de klant. Zo heb jij het voordeel dat je voldoende informatie over allergenen kan verschaffen. Deze informatie kan je mondeling toelichten maar ook vastleggen in de software die je aanschaft. Zo heb je een duidelijk overzicht van de aanwezige ingrediënten en voorkom je dat een klant iets inneemt wat eigenlijk niet mag in verband met de allergieën. Via horeko zijn er meerdere mogelijkheden voor het aanschaffen van verschillende softwares. Deze softwares zijn ideaal in de horeca nu je via deze gemakkelijke horeca software handmatig je eigen roosters voor het personeel in elkaar kan zetten, de organisatie van de keuken vast kan leggen en nog veel meer. 

Labels

Daarnaast kan het in jouw voordeel werken om de allergenenlabels te printen. Deze zou je indien gewenst, aan de klant kunnen aanreiken indien deze vraagt om ingrediënten etc. Daarnaast is het overigens vanuit de Europese wetgeving ook verplicht informatie over allergenen te geven welke wettelijk zijn vastgelegd in de allergenenwet. Voorkom dan ook dat je een fikse boete kan krijgen en raadpleeg de regels vooraf. Een ander voordeel van het gebruik van de software is het bieden van goede service door het bieden van alternatieven bij aanwezigheid van allergenen. Het is mogelijk om informatie over de software te krijgen via een medewerker. Zo kan deze jou op weg helpen met de wensen die je hebt en de bijpassende software aan jou aanbieden.